Cancelled

Superlight Challenge Cup - Testikilpailu - Suzuka Full (Cancelled)

Sunday, 04.08.2013 @ 19:00 GMT

Host
KKNGS
Game
Forza Motorsport 4
Superlight Challenge Cup testikilpailu, ratana Suzuka Full. 1: Auto * Auto voi olla mikä tahansa, kunhan seuraavat asiat täyttyvät: Auton pitää painaa alle 950 kiloa, kun: Auto on joko etu- tai takavetoinen, ei nelivetoisia autoja. Autossa on race turvakaaret ja race kevennys. Autossa on Drag-renkaat. * Autoon ei saa tehdä minkäänlaisia conversioita. * Etuvetoisten autojen PI saa olla maksimissaan 525, ja takavetoisten 515. * Autoihin saa asentaa vain street-korinosia, mutta vain jos paino ei ylitä 950 kiloa, mutta jos autossa on takasiipi, sen saa poistaa. Myös kromipuskurit saa poistaa. * Muuten auton viritys ja hienosäätö on sallittua. 2: Kisa * Kilpailu aloitetaan aika-ajoilla, joissa 3-4 nopeaa kierrosta, riippuen radasta. * Kisassa ajetaan simulation damagella. * Kilpailun pituus on noin 30-40 minuuttia, taas radasta riippuen. * Kilpailussa ajetaan ns. ?herrasmiessäännöillä?, tahallinen toisten kilpailun pilaaminen ja oikominen on kiellettyä. Rangaistuksena on tuloksen mitätöinti. * Kilpailussa on pidettävä vähintään yksi varikkopysähdys per henkilö. Tämä pysähdys ei saa olla: Kahden ensimmäisen kilpailukierroksen aikana, eikä myöskään kahden viimeisen. Testikisana vedetään, tiimejä ei ole vielä, eikä erikseen tarvitse mitään numerolätkiä laittaa, kuhan vaan porukkaa tulee niin kokeillaan että tuleeko tästä mitään. Olis ihan mukavaa jos porukka laittais kommenteissa että millä autolla tulee, ettei tule ihan samoja autoja koko ajan.

Photos

No photos yet. Be the first to add a photo to this event.

Comments

KKNGS

KKNGS 28.07.2013

  • 0
Katotaan jos tästä tulee mittään.
DonRandom

DonRandom 29.07.2013

  • 0
Tarkennusta ? Saako siis kierrokselta 2 tulla varikolle ? Wai wasta kolmannen kierroksen lopusta ?
KKNGS

KKNGS 29.07.2013

  • 0
Siis ihan niinkun SM:ssä, aikaisintaan kierrokselta kolme ja viimeistään kierrokselta X (kolmanneksi viimeinen, esim 27/30).
savulohi

savulohi 29.07.2013

  • 0
Summer Cup 1:n perusteella sanoisin notta autosäännöt on liian vapaat ja sitä myötä erot kasvaa järkyttävän suuriksi. Henk.koht. ei sillein tämä Lotus-osasto niin nappaa mutta jos sitä ajelis.
KKNGS

KKNGS 29.07.2013

  • 0
savulohi wrote: Summer Cup 1:n perusteella sanoisin notta autosäännöt on liian vapaat ja sitä myötä erot kasvaa järkyttävän suuriksi. Henk.koht. ei sillein tämä Lotus-osasto niin nappaa mutta jos sitä ajelis.
no sen takiahan (yritän) pidän tämän että kokeillaan ja muutellaan sitten.
TTJK107

TTJK107 29.07.2013

  • 0
Ei hihtura, pittääsköhän...
sfnoplex

sfnoplex 29.07.2013 (edited 29.07.2013)

  • 0
Saako tulla dlc autolla koheltamaan? Eihän tuolla radalla ole edes varikkoa, ei pööse kaiteen läpi.
KKNGS

KKNGS 29.07.2013

  • 0
sfnoplex wrote: Saako tulla dlc autolla koheltamaan? Eihän tuolla radalla ole edes varikkoa, ei pööse kaiteen läpi.
Kiitoksia huomautuksesta, rata vaihdettu. DLC autoilla saa tulla ajamaan, kunhan ei mitään possua ole (suurimmalla osalla näkyy borana).
DonRandom

DonRandom 29.07.2013

  • 0
KingPlayer10 wrote: Siis ihan niinkun SM:ssä, aikaisintaan kierrokselta kolme ja viimeistään kierrokselta X (kolmanneksi viimeinen, esim 27/30).
mits... täähän oli jotian uutta. Onko SM:ssä ollu joku "eturajakin" varikkokäynnille ? Kuulin kyllä ihan ensimmäistä kertaa tämän. Takaraja kyllä oli (ainakin) SC 2:ssä, ettei kukaan tee "Schummyjä" ja vedä maaliintuloo varikolla :) (kun ne renkaatkin kesti vaik kuinkakauan DTM-autoissa) Mut jos "eturaja" on, niin on aika ikävää jos alkukierroksilla käy jotain häslinkii ja auto menee (syystä tai toisesta) ihan rämäks, eikä varikolla saa käydä ku vast paljon myöhemmin.
PetuK

PetuK 30.07.2013

  • 0
Ei ole mtn eturajaa ollut. Viimosella ei oo saanu mennä. Eipä noissa yleensä muita rajoja ole ollut.

Write a comment

Sign in to post a comment.