- 0
Forum - Off-topic
Chili syömärit
Moniko syö ja kasvattelee chilejä?
- 0
Meitsi ainaki safkaa, mut en kasvattele :) Ja tietty tuliset chili ru'uat on suurta herkkua !
- 0
Mulla oli muutama taimi kasvamas kesällä. Lemonchiliä ja jotain muuta. Multa ei ollut oikeenlaista niille kun kuihtuivat pois. Kevällä ajattelin laittaa Habaneroa kasvamaan uudella onnella.
Melkein joka ruokaan tulee laitettua chiliä. =)
- 0
syön ja kasvatin... piru vaan, ku olivat janosia kukinta-aikaan,enkä onnistunu, ku tiputtamaan kukat ennen hetelmiä:) habaneroa ois tullut... pitää ojssain vaiheessa yrittää uusiksi
- 0
syön tulisesti... en kasvata mutta täti ja setä kasvattaa nii niilt saa aina hyvii tuoreita herkkuja :P
- 0
Kasvatan ja joskus myös poltan. Saa hyvät pössyt, kun polttelee kavereiden kanssa. Voin suositella myös ihan ostettavana. Turun seudulta esim. 2 Zang myy hyvää tuotetta.
- 0
Onko kukaan maistanut (nykyään maailman tulisinta chiliä) naga morichia? ja jos, niin onko noin paha http://www.youtube.com/watch?v=COOJ4dyCndw (sori en muistanu linkittämistä). Ja , edelleen jos on, niin, tuosta voi päätellä, että aika hurja oli se suomalainen jannu kuka 10 noita vetäs(toki tulisuus vaihtelee kasveittain)
E:pilkku sai potkut + onko oikein, jos on väärässä?
- 0
En ole maistanut, mutta "tätä":http://www.pulju.net/tuotteet/muonituskeskus/daves-private-reserve-2010 olen maistanut, joskin erittäin vähän, ja sen voin sanoa, että tulista oli.
- 0
mä syön chiliä silloin tällöin silloinki kebabinkanssa, muuloin kanan lisukkeena tai pizzassa
- 0
Finski fani wrote: En ole maistanut, mutta tätä olen maistanut, joskin erittäin vähän, ja sen voin sanoa, että tulista oli.No toi voi kyllä potkia, ja kovastikkin :D itellä nyt ekaa kertaa maistissa chilikaupan löyly(chilinä bih jolokiaa 44%, eikä uutteitä labellin mukaan), mut vilmi "yo tubessa" väittää että naga morichissa olisi 1 000 000 scovillea.. Menee vaan meikän tyhmä pää sekasin, ku näitä uusia lajeja nimetään niin saakelin omapäisesti, kun jossain sit sanottiin, että kaikki jolokiat(mukaan lukien kyseinen naga morich) suht samaa alkuperää ja että porukka haluaa nimetä chilin paikan mukaan..
- 0
HOT AND SPICY!
- 0
pitäisi saada vuokrattua pieni alue omaan käyttöön paikallisista kasvihuoneista(mahdoton jopa ajatuksena), että saisi chilit oikeisiin olosuhteisiin.. siellä olisi kiva kokeilla eri chilien kasvatusta, kun kotioloissa olosuhteeita on vaikea saada kohdilleen... ehkä vesiviljelyä voisi joskus isona koittaa, niin ei pääsisi heti janoiset chilit kuivumaan ja ravinnepitoisuudet kohdillaan lähes kokoajan...
P.S. siipikastikkeisiin lisäää-äää-ä chiliä ja vähemmän etikkaa:)
- 1
Sä mitään chilejä kasvattais.Hamppua siellä kasvattaisit kuitenkin.
- 0
Intissä oli yks jannu tuosta Leppävirralta joka ite kasvatti niitä papuja. Monesti tarjosi niitä että maistatteko, mutta en uskaltanut. Oli varmasti mulkuttanut ne. Niin terveisiä Kartsalle jos kuulet.
- 0
en sentäs hamppua omaan asuntoon pistäisi kasvamaan(enkä varsinkaan muiden nurkkiin), vaikka se rikkaruoho on helppoa kasvattaa.. mausteenakin clili parempi.. just muuten svinksi tilasin putelin tuota reserviä varastoon odottamaan, että uskalla sitä joskus käyttää...Sitä ennen menee muutamat tuliset hetket kera Löylyn ( on muuten makosaa ainetta sekin(vaikka potku ei kestä koko iltaa :) ), suosittelen, jos chilikauppa.fi:n tuotteita saatavilla) mitäään säilyvyysaikaa ei ilmeisesti tuolla reservillä ole, jos pari vuottakin pulloa tyhjentänyt joku?
?
P.S. "Enhan minä viinaa juo, muuta kuin krapulaan pieniä ryyppyjä" ei oma sanonta
- 0
Chilit on nam nam. Yksi kokeilu Habanero kasvamassa, ei vielä sanot tehnyt, mutta toivottavasti vielä joskus :) Naga morichia on tullut hiutaleena kokeiltua ja on muutes aika tulista tavaraa!
- 0
TJP27 wrote: en sentäs hamppua omaan asuntoon pistäisi kasvamaan(enkä varsinkaan muiden nurkkiin), vaikka se rikkaruoho on helppoa kasvattaa.. mausteenakin clili parempi.. just muuten svinksi tilasin putelin tuota reserviä varastoon odottamaan, että uskalla sitä joskus käyttää...Sitä ennen menee muutamat tuliset hetket kera Löylyn ( on muuten makosaa ainetta sekin(vaikka potku ei kestä koko iltaa :) ), suosittelen, jos chilikauppa.fi:n tuotteita saatavilla) mitäään säilyvyysaikaa ei ilmeisesti tuolla reservillä ole, jos pari vuottakin pulloa tyhjentänyt joku? ? P.S. "Enhan minä viinaa juo, muuta kuin krapulaan pieniä ryyppyjä" ei oma sanontaJoo ei ole mitään päiväystä paketissa. Sitähän mainostetaankin niin, että kestää koko loppuiän, joten ei se kai voi vanhaks mennä kovin nopiasti. ;) Söin muuten tortilloja tossa tänään, ja ostin niiden kanssa jotain perus chili soosia, niin sitä piti lappaa lusikkakaupalla siihen, että se maistu miltään. "Tulinen". Just.
- 0
Finski fani wrote: Joo ei ole mitään päiväystä paketissa. Sitähän mainostetaankin niin, että kestää koko loppuiän, joten ei se kai voi vanhaks mennä kovin nopiasti. ;) Söin muuten tortilloja tossa tänään, ja ostin niiden kanssa jotain perus chili soosia, niin sitä piti lappaa lusikkakaupalla siihen, että se maistu miltään. "Tulinen". Just.Juu, niitä saa laitta reilusti.. kyllä jotenkin tuntuu siltä, että pitää tuota reserve-kastiketta silti sekoittaa johonkin, että sitä pystyy käyttämään, tai hankkia pipetti sen annosteluun:) On meinaan toi 1 000 000 scovilleä aikasta paljon. No maanantaina pääsee sen hakee postista ja kokkailla tulista safkaa. Mut suosittelen tosiaan tuota chilikauppa.fi:n löyly-kastiketta (täysin ilman uutetta), kyllä silläkin hien saa:) E: mites se linkittäminen taas tapahtuikaan, kun vanha pää ei muista?
- 0
Liika o liikaa, perus pikkutulisuus o jees.. ikävä jos safkas ei maistu ku chili.. pilaa hyvän safkan.
- 0
chaoskaze wrote: Chilit on nam nam. Yksi kokeilu Habanero kasvamassa, ei vielä sanot tehnyt, mutta toivottavasti vielä joskus :) Naga morichia on tullut hiutaleena kokeiltua ja on muutes aika tulista tavaraa!siltä tosiaan vähän vaikuttaisi, mitä nyt luin nagan syöntikilpailun tunnelmista ja mitä nyt youtuubista löytyy pätkiä... Noihin lajeihin ois vaan hyvä saada kunnon selko, että ei nyt ns. sama lajike oo 5 eri nimellä