- 2
Forum - Off-topic
Reseptinurkka
TJP:n toiveesta.
Tänne siis kaikki parhaat reseptit, mitä suinkin vain löytyy. Eli Skimmyn omenahileet ja Bunnyn susisopat tänne, ja sassiin!
Juustoleipivä.
2 kananmunaa
1,5 dl mantelijauhetta
2 dl juustoraastetta
1-2 tl leivinjauhetta
Kaikki sekasin ja paistetaan 225 asteessa kunnes ovat kauniin ruskeita. Helppova hyvvää. 4 kippaletta.
- 0
Teki mieli tehdä tonnikalaleipiä, joita tehtiin aikanaan yläasteen kotitaloustunnilla. Tässä ohje, jota olen soveltanut sen verran, että se poikkeaa alkuperäisestä aika paljon.
Isoja täysjyväpaahtoleipiä
Tonnikalaa
Maissia
Chilitomaattikastiketta
1. Uuni kuumenemaan 200 asteeseen
2. Levitetään tomaattikastiketta leipien päälle
3. Laitetaan reilusti tonnikalaa leiville
4. Heitetään uuniin
5. Maissi lisätään kuumennuksen loppuvaiheessa
6. Leivät otetaan pois uunista, kun ne näyttää rapeilta (vielä en ole varma paistoajasta)
Vielä on kysymysmerkki, miten leivät onnistuu, mutta noin puolen tunnin päästä olen viisaampi!
edit: hyvin onnistui ja leivät (4kpl) oli uunissa noin 15min
- 1
Pistän tänne oman lempiruokani. Eli tonnikala makaronisalaatti.
Noin 2dl Raimbowin pikamakarooneja. Paras mitta on, jos omistat pienen Iittalan Aaltolasin, niin se ihan reunojaan myöten täyteen.
Tonnikalaa (mieluiten Raimbowin hiutaleita öljyssä)
Kermaviiliä
Ja kermaviiliin Estrellan Valkosipuli dippi
Lopuksi oman maun mukaan sitruunapippuria
1. Pistä makaronit kiehumaan
2. Avaa sillä välin tonnikalapurkki
3. Sekoita myös makaronien kiehumisaikana dippi kermaviiliin.
4. Kun makaronit on kiehunu, huuhtele ne niin kylmiks, kun vaan hanavedellä saa. Se ruoka ei oo hyvää lämpösenä.
5. Sekoita kaikki ainesosat.
*HUOM* Ruoka ei oo hyvää, kun tuoreena, eli kannattaa syödä heti, kun on tehty. Tai ainakin omasta mielestä parempaa niin. Suosittelen!
Ja ruuan ulkonäkö hämää. Se näyttää aika pahalta, mutta maistuu todella hyvälle!
- 1
Vuohenjuustohampurilainen
Pieni leipä, esim. ciapatta halki ja kahtia.
Ohuit broilerin rintafilee, tai possua tai 'lehtipihvi'
Paistettua vuohenjuustoa, edellisen mehuissa voi lämmittää pari tomaattiviipaletta.
...
Leivälle vähän salattikastiketta muutama salaatinlehti piffi, juusto ja tomaatti siihen.
Päälle vähän kaalisalaattia, sellaista majoneesista raikastamaan settiä.
- 1
Nyrkillinen voita kattilaan ja kossu pakkaseen.
Eli tälläinen perus kastike vaikka makaroonille ja vaikka perunoille.
Pannu mallia paistin hellalle ja siihen vaikka voita. Voita/rasvaa pitää olla sen verran että pannun pohjalle tulee tasainen kerros. Sitten siihen räväytetään jauhelihaa. Päälle voipi heittää vaikka jauheliha maustetta jos tykkää. Mutta jos unohtaa peli ei ole vielä menetetty.
Kun lihat ruskistettu tiputellaan ne kattilaan odottamaan jatko toimenpiteitä. Nyt pannulle taas voita/rasvaa ja sen jälkeen vehnäjauhoja kahdesta kolmeen ruokalusikallista. Jauhot ruskistetaan ja oman mielen mukaan taas ruskistus aste. Kun jauhot ruskistettu niin pannulle suoraan vettä. Voi räiskyä eli varo. Ja ota se pannu pois sieltä liedeltä tai nuotiolta. Tämä jauhovesi mössö jauhelihojen kaveriksi kattilaan.
Nyt lisätään vettä kattilaan ja nostetaan se liedelle. Vaikka 5 dl. Jos näyttää siltä että kastike on tässä vaiheessa liian vetistä, ruskista lisää jauhoja. Sitten seuraavaksi pari taikka vaikka kolmekin lihaliemikuutiota kattilaan. Ripaus suolaa ja pippuria. Itse laittelen vielä "vapaalla kädellä" sekaan paprikajauhetta, jauheliha maustetta, mustapippuria (hyvin vähän). Ja annetaan hieman kiehahtaa. Jos tykkää sipulista niin pilkkoo sen ja kattilaan. Mitä myöhemmin sipulin lisää, sen enemmän ne rapsahtavat hampaissa. Eli juuri bueno silloin. Tietysti tämänkin voi korvata sipulijauheella tai jättää kokonaan pois jos ei tykkää sipulista. Pikkuisen tomaattipyrettä tuomaan väriä. Juuri ennen tarjoilua hyvin vähän olen lisännyt aromisuolaa. Koko komeusta olen keittänyt sen aikaa mitä pottujakin ja on hyvää.
- 0
Ja sitten jos on nopea nälkä tai ei jaksa kokkailla ja haluaa evästä nopeasti.
Hamburger Pitsa ala hullu.
Kaksi roiskeläppää otetaan oman maun mukaan.
Pussillinen vaikkapa mozzarella tai pitsa juustoa raasteena.
Paketillinen lihapullia tai vaihto ehtoisesti vaikka korppukinkkua. Ei koko kinkkua vaan sitä leikkelettä.
Eli aloitetaan ottamalla toinen läppä pois paketista ja läpsäyteen lautaselle. Tämän päälle ripotellaan juustoa ja sen jälkeen joko siivuttuja lihapullia tai kinkkua. Lopuksi loppu juusto ja toinen pitsa päälle kanneksi. Mikroon noin 3-5 minuuttia ja PIM!
Nautitaan hemmetin ison maitolasin kanssa tai ihan juotava oman maun mukaan
- 0
Helppoa, halpaa ja maukasta laatikkoruokaa. Sekoittaa vaan kaikki ainekset keskenään ja laittaa uuniin. Helppo myös maustaa oman maun mukaan, lisäämällä ja vähentämällä tuotteita.
1. Laita uuni lämpenemään 225 asteseen
2. Kaada Peruna-Sipuli sekoitus ja lihat uunivuokaan.
3. Pilko paprika paloiksi ja laita joukkoon. Sen jälkeen leikkaa juustosta pieniä suikaleita tai paloja. Kaada sipulit joukkoon.
4. Kaada kerma ja maito vuokaan.
5. Mausta laatikko makusi mukaan.
6. Pidä laatikko uunissa 40 - 1h 15 min
7. Nauti ruoka maidon tai oluen kanssa :)
Ainekset:
Portin Kebablastuja 1pss
Pouttu Savukinkku/Savukuutio 1pss
Peruna-Sipuli sekoitus 500g - 1kg
Emmental Sinileima tai joku muu juusto
RuokaKerma 2 -4 dl
Maitoa joukkoon 1 - 3 dl (kosteutta tuomaan)
Paprika
Pakastesipuli
Mustapippuri
Valkosipulirouhe
Oregano
Paprikajauhe
Grillimauste
Erittäin maukasta ja täyttävää sekä kaiken lisäksi siitä syö monta päivää.
http://flic.kr/p/8Uybb8