Photos

(5 ratings)

Vääntöä? Kyllä, olkaa hyvä.

RaabForRehab 07.09.2010, Audi RS 6 (2009) in event Nordschleife 50 kierrosta. (A-LUOKKA No Aero) HOSTAAJAT MUISTAA LAITTAA END RACE TIMERIN NON (Forza Motorsport 3)

Comments

RaabForRehab

RaabForRehab 07.09.2010

  • 1
kirves wrote: ...Mutta ei kai tämä nelivetoinen ole?
Kyllä on, erittäin takapainotteinen sellainen.. Jos pitää ajaa toi seittemisen tuntia, niin ajan ne mieluummin nautiskellen kun kieli keskellä suuta kokoajan.
TehBigBunny

TehBigBunny 07.09.2010

  • 0
Ei ole hyviä nämä nelinkontit !
RaabForRehab

RaabForRehab 07.09.2010

  • 0
Juu ei puske, kivan tasanen ja mukava on ajaa..
DarkWarjo

DarkWarjo 07.09.2010

  • 0
kirves wrote: Mie maallikkona ajattelin, että juuri nelivedolla saattaa tulla helpommin vahinkoja. Ne kun yleensä tuppaavat puskemaan takavetoisia enemmän...ja Nypykällä on monia kovavauhtisia mutkia, joissa pieni ajolinjan virhearvio maustettuna puskemisella voi olla kohtalokas resepti. Oot tainnu saada säätämällä puskemisen minimiin? Viitaten vielä tuohon tekstiisi "erittäin takapainotteinen...".
Mä taas kummastelen tota nelikkodissausta, ite oon vetäny parhaiten nelikoilla tota nyrppää, kyl ne kääntyy ku säätää.. Ite ehkä otan autoksi sit kuitenki gt-r.. kun tosta M3:sta ei tahtonu saada ajettavaa millään... tietty se dbs voi olla viel vaihtoehto.
TehBigBunny

TehBigBunny 07.09.2010 (edited 07.09.2010)

  • 0
Ei mitää dissausta ! NeliAudit on nopeita kuin mitkä. Siksi mie niitä dissaan. Mie en tykkää kun nelivejot on niin hyviä Forssassa. // Cuvasta sen verran että onpas civa nährä Mizzeliinimiäs :D
IL3

IL3 07.09.2010 (edited 08.09.2010)

  • 0
Pojoja tälle! Komeat maalit.
DarkWarjo

DarkWarjo 08.09.2010

  • 0
TehBigBunny wrote: Ei mitää dissausta ! NeliAudit on nopeita kuin mitkä. Siksi mie niitä dissaan. Mie en tykkää kun nelivejot on niin hyviä Forssassa. // Cuvasta sen verran että onpas civa nährä Mizzeliinimiäs :D
Nelivetojen dissaamisesta puhuin,en audien, kirves mullekki haukku nelikot vaik evol vedin VITUN lujaa ;) ja joo Kirvesmään oli oikeilla linjoilla kyllä, mä en tiedä mitään alustan säätämisestä mut diffit luonnistuu. Ja Bani: Senki C:n raiskaaja :D
RaabForRehab

RaabForRehab 08.09.2010

  • 0
kirves wrote: Käytännössä siis diffrentialilla säädetään front kohtuu alas, etenkin silloin kun kaasu ei ole päällä? Muutenkin varmaan myös alemmas kuin takana, jotta mutkassa pääsee avaamaan kaasun aiemmin ilman puskemista... Jos olen siis ymmärtänyt viimein tästä säätämisestä jotain...
Miltei aina jos koitan säätää nelikkoja, niin edestä vedän kaikki nollille, takana niin acc kun dec 60-80 % ja samalta väliltä vetoja taakse. Voi olla, että pienellä hieromisella saisi vielä paremmaksi omaan käteen, mutta tolla reseptillä ei ainenkaan puske.
Capo26RS

Capo26RS 10.09.2010

  • 0
Kiitos Raabille säätövinkistä! Sain oman GT Fordin miellyttäväks ajaa, Greyn avittamilla alustasäädöillä ja Raabin lukkoasetuksilla mennään. Pikkasen omaan makuun hienosäädin lopuks, mut oisin ollu ihan yössä ilman guruja.
RaabForRehab

RaabForRehab 10.09.2010

  • 1
Capo26RS wrote: Kiitos Raabille säätövinkistä! Sain oman GT Fordin miellyttäväks ajaa, Greyn avittamilla alustasäädöillä ja Raabin lukkoasetuksilla mennään. Pikkasen omaan makuun hienosäädin lopuks, mut oisin ollu ihan yössä ilman guruja.
Siis onko se sun GT nelikko?!? No hyhhyh, muuttaa nyt tollanen El Klassiko noin radikaalisti :D

Write a comment

Sign in to post a comment.