Photos

(3 ratings)

Tälläinen tuli kun lisäsin sitä zoomia ja pimeyttä. Miltäs näyttää?

raccoon zed 12.03.2012 (Forza Motorsport 4)

Comments

Driver181

Driver181 12.03.2012

  • 0
Ehkä hiukan zoomia lisää. Aperturee kans jonkinverran ja sit vignette ois hienoo. Kuvakulmaa vois kattoo vähän kans. Mut hyvä kuva.
raccoon zed

raccoon zed 12.03.2012

  • 0
Noh olen tälläinen nobo näitten kuvien kanssa, että minulta ei voi odottaa mitään mestariteoksia. Mutta kiitos :P
jEsm0

jEsm0 13.03.2012

  • 0
komia on :D
DarkWarjo

DarkWarjo 13.03.2012

  • 0
Toi zoomin lisäys nyt on ihan varmasti oma asia, miten tykkää kuvaa ottaa. mää sanosin et kohteen sijoittelu piirun huono.
Nikde wrote: Ei vaan toimi. Kolmanneksen sääntö ois kyllä hyvä kaikkien oppia, opetettu jo yläasteella kuvaamotaidon tunneilla. !http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/94/Rule-of-thirds.gif!
Wikipedia: “Kolmanneksen sääntö on kuvataiteilijoiden, kuten valokuvaajien, taidemaalareiden ja graafikoiden käyttämä yksinkertainen sommitteluohje. Kuva jaetaan yhdeksään yhtä suureen osaan pysty- ja vaakasuunnassa. Viivojen neljälle risteyskohdalle voidaan asettaa kuvan sommittelun kannalta tärkeitä tapahtumia. Näin voidaan saada kuvaan enemmän jännitettä, voimaa ja mielenkiintoa kuin sommittelukohtien asettamisella keskelle kuvaa. Oikealla oleva valokuva havainnollistaa kolmanneksen sääntöä. Horisontti on kuvan alemman kolmanneksen viivalla ja puu sijaitsee risteyskohdassa, jota kutsutaan usein huomiopisteeksi. Kolmanneksen sääntö on visuaalinen, ei mekaaninen tai geometrinen ohje. Esimerkiksi tässä kuvassa taivaan ja maan raja on sommitteluviivalla, mutta vastaranta kokonaisuudessaan on tarpeeksi lähellä noudattaakseen kolmanneksen sääntöä. Kolmanneksen sääntöä voi noudattaa myös vaikka sommittelemalla horisontti alemman viivan yläpuolelle. Monien mielestä kolmanneksen säännön soveltaminen valokuviin tekee niistä esteettisesti tyydyttävämpiä. Monien valokuvaajien mielestä kolmanneksen sääntö on pikemminkin vain summittainen ohje, koska tyydyttäviä valokuvia voidaan saada aikaiseksi myös jättämällä noudattamatta sitä.”
!http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/ce/Rivertree_thirds_md.gif! Näillä eväillä pääseekin jo pitkälle.
DarkWarjo

DarkWarjo 13.03.2012 (edited 13.03.2012)

  • 0
Mut joo, hiomalla ja harjottelemalla se siitä suttaantuu, ehottomasti hyvät on jo lähtökohdat, säädöt aika kivat ja kuvis on meininkiä. Rohkeesti vaa kokeilemaan ja sellane hyvä sääntö, et jos kuva omaan silmään näyttää paskalta, se on sitä luultavasti muidenkin mielestä, eli itsekritiikki ensin, sit kuva muiden armoille :) Hiomista vaan, kaikki me ollaa joskus aloteltu sieltä ruohonjuuritasolta :) (viel ku sielt pääsis pooois!) //niin ja sellanen vielä et toi kolmanneksen sääntö ei sit todellakaan ole ainut oikea vaihtoehto kuvaamisessa, se on vain yksi kovin suosittu, toimiva ja helppo :)
IL3

IL3 13.03.2012 (edited 13.03.2012)

  • 1
Wikipedia wrote: “Kolmanneksen sääntö on kuvataiteilijoiden, kuten valokuvaajien, taidemaalareiden ja graafikoiden käyttämä yksinkertainen sommitteluohje. Kuva jaetaan yhdeksään yhtä suureen osaan pysty- ja vaakasuunnassa. Viivojen neljälle risteyskohdalle voidaan asettaa kuvan sommittelun kannalta tärkeitä tapahtumia. Näin voidaan saada kuvaan enemmän jännitettä, voimaa ja mielenkiintoa kuin sommittelukohtien asettamisella keskelle kuvaa. Oikealla oleva valokuva havainnollistaa kolmanneksen sääntöä. Horisontti on kuvan alemman kolmanneksen viivalla ja puu sijaitsee risteyskohdassa, jota kutsutaan usein huomiopisteeksi. Kolmanneksen sääntö on visuaalinen, ei mekaaninen tai geometrinen ohje. Esimerkiksi tässä kuvassa taivaan ja maan raja on sommitteluviivalla, mutta vastaranta kokonaisuudessaan on tarpeeksi lähellä noudattaakseen kolmanneksen sääntöä. Kolmanneksen sääntöä voi noudattaa myös vaikka sommittelemalla horisontti alemman viivan yläpuolelle. Monien mielestä kolmanneksen säännön soveltaminen valokuviin tekee niistä esteettisesti tyydyttävämpiä. Monien valokuvaajien mielestä kolmanneksen sääntö on pikemminkin vain summittainen ohje, koska tyydyttäviä valokuvia voidaan saada aikaiseksi myös jättämällä noudattamatta sitä.”
Juu, eli siis toisinsanoen kuvasta tulee astetta parempi kun se kuvan kohde on kuvan keskellä, mutta myös sen pois jättäminen kuvan keskeltä voi olla myös se tekijä joka tekee kuvasta astetta paremman. eikuhä?
raccoon zed

raccoon zed 13.03.2012

  • 3
Kiitoksia vaan vinkeistä ja kehuista! Eiköhän meikäläinen tästä jotain opi. :)
DarkWarjo

DarkWarjo 14.03.2012

  • 0
IL3 wrote: Juu, eli siis toisinsanoen kuvasta tulee astetta parempi kun se kuvan kohde on kuvan keskellä, mutta myös sen pois jättäminen kuvan keskeltä voi olla myös se tekijä joka tekee kuvasta astetta paremman. eikuhä?
ei keskellä, vaan jossakin noista viivojen risteämiskohdasta .. eli about helpoiten sanottuna jossain kulman ja keskikohdan välimaastossa. tuosta puu giffistä näkee sen "ristikon" minkä viivojen risteyksen kohdilla kohteen ois hyvä olla :) Mut siis toki muutenkin voi saada hyviä kuvia.
TehBigBunny

TehBigBunny 14.03.2012

  • 1
Samoin vaakatasoisia linjoja kuten nyt horisonttia ei yleensä kannata laittaa keskelle kuvaa vain niin että toista näkyy 1/3 toista se 2/3

Write a comment

Sign in to post a comment.